Βουλή: Όλα τα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση το επόμενο διάστημα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 159

Ιδιαιτέρως «πυκνό» αναμένεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπό κατάθεση και ψήφιση νομοθετικό έργο για τους επόμενους δύο μήνες: κάποια από τα νομοθετήματα είναι κοινωνικού χαρακτήρα, για παράδειγμα ο νόμος μετά τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, άλλα έχουν επενδυτικό χαρακτήρα επί παραδείγματι η παραχώρηση περιφερειακών λιμένων ή ο εκσυγχρονισμός του εταιρικού Δικαίου, ενώ κάποια άλλα σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, όπως η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αυτό το τελευταίο, η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ δηλαδή, αναμένεται να είναι το μεγάλο θέμα στην κοινοβουλευτική ατζέντα την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η συζήτηση κυρωτικών νομοσχεδίων ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή και σε άλλη μία στην Ολομέλεια.

Επίσης, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι η κύρωση της παράτασης σύμβασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών. Λεπτομέρειες απομένουν και για ένα άλλο νομοθέτημα, αυτό της κύρωσης παραχώρησης περιφερειακών λιμένων, μαζί με άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ως μια μεγάλη τομή στον εκσυγχρονισμό του εταιρικού Δικαίου περιγράφεται η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και η οποία είναι επίσης έτοιμη.

Ενώ ακολούθως αναμένεται να κατατεθεί το εξόχως σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: με αυτό θα συστήνεται φορέας που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, επιπλέον με άλλες διατάξεις θα αντιμετωπίζονται θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών.

Το πιο σημαντικό νομοθέτημα που είναι σε εκκρεμότητα είναι αυτό του νόμου μετά τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη: θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ως τις 28 Φεβρουαρίου, αφού τότε λήγει η παράταση της ισχύουσας ρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο στις βασικές του γραμμές.

Επίσης αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου για τον διαχωρισμό εμπορικής δραστηριότητας και δικτύων της ΔΕΠΑ.

Για τα παραπάνω νομοσχέδια έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και οι Θεσμοί, ωστόσο προαπαιτούμενα δεν υπάρχουν στην περίοδο από τον Αύγουστο και μετά. Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις 11 Μαρτίου συνεδριάζει το Eurogroup, ενώ νωρίτερα, στις 27 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί η σχετική έκθεση.

Εντός του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον ιππόδρομο, και ένα ακόμη για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
251 προσλήψεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (κατανομή-ΦΕΚ)
Προηγούμενο άρθρο
Χαρίτσης: Ούτε μία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ -Τι λέει για 3Κ/2018
Μενού