Παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες ζητούν οι φοροτεχνικοί

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 232

Το αίτημά της για παράταση των προθεσμιών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και των δηλώσεων πόθεν έσχες που λήγουν στις 30 Απριλίου γνωστοποίησε με επιστολή της στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ). Οι φοροτεχνικοί ζητούν την παράταση προκειμένου να επιτευχθεί ομαλά η διεξαγωγή αυτών των υποβολών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ:

“Όπως γνωρίζετε η προθεσμία υποβολής και πληρωμής των περισσότερων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων λήγει στις 30 Απριλίου.

Στα παραπάνω περιλαμβάνονται επίσης οι δηλώσεις πόθεν έσχες (η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είχε προτείνει από την αρχή, 6μηνη παράταση), οι ηλεκτρονικές δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών, καθώς και άλλες υποχρεώσεις δηλώσεων και πληρωμών όπως ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, ρυθμίσεων, διάφορων τελών κ.α.

Για τον λόγο ότι υπάρχει μία μόνο εργάσιμη ημέρα, η 30/4, μετά το Πάσχα, θα είναι πολύ δύσκολο και αδύνατο να ολοκληρωθούν ομαλά τόσο οι υποβολές των υποχρεώσεων όπως επίσης και οι πληρωμές αυτών.

Για τον λόγο αυτό και για την ομαλή διεξαγωγή των υποβολών και των πληρωμών των υποχρεώσεων αυτών, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κρίνει απαραίτητη την παράταση μέχρι και την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 όλων των υποβολών και των πληρωμών των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου 2019 καθώς και του πόθεν έσχες.

Λόγω των εορτών του Πάσχα, θα επιθυμούσαμε όπως ανακοινώσετε την πρόθεση σας έγκαιρα.

Πηγή: enikonomia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
52 θέσεις εργασίας σε Διεθνείς Οργανισμούς στο εξωτερικό
Προηγούμενο άρθρο
Σας αφορά: Ποιοι θα εισπράξουν το επίδομα ενοικίου τη Μεγάλη Τετάρτη
Μενού