Φορολογικές δηλώσεις & επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Τι να κάνετε τελικά για να πληρωθείτε στις 24/5

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η aftodioikisi.gr είχε πρώτη γράψει -εν αντιθέσει με όσα διαρρέονταν στο διαδίκτυο-, ότι για τη Β’ δόση του Επιδόματος Παιδιού, η οποία όπως ανακοινώθηκε επισήμως, θα καταβληθεί στις 24/5 (τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τις 23/5 το απόγευμα σε κάποια ΑΤΜ), χρειάζεται να έχει προηγηθεί φορολογική δήλωση για το έτος 2018, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί το ποσό σε όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να την κάνουν!

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

«…Επειδή το επίδομα του 2019 θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018 και προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο Οργανισμός καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται».

Πολλοί δικαιούχοι μετά την παραπάνω ανακοίνωση αναρωτήθηκαν: «αν δεν κάνουμε εγκαίρως τη δήλωση, δεν θα μπουν τα χρήματα τέλος του μήνα;» 

Η απάντηση έχρηζε -σε πρώτη φάση -ερμηνειών. Το ότι η Β’ δόση θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί (με τα προηγούμενα «δεδομένα»). Πιθανώς όμως, να επιφέρει -κατά περίπτωση- και λόγω νέων διασταυρώσεων, επιστροφή χρημάτων (αχρεωστήτως καταβληθέντα).

Από πλευράς λογιστών που ετοιμάζουν τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 , υπάρχουν «διαρροές» πληροφοριών σε δικαιούχους. Άλλοι λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε φορολογική δήλωση για τα επιδόματα τέκνων και άλλοι ότι χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει:

«Σπεύστε να κάνετε τις φορολογικές σας δηλώσεις για να είστε βέβαιοι για την σωστή καταβολή!»

Μάλιστα και για τη Γ’ δόση δίνεται και η κάτωθι πληροφορία:

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ εδώ.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *