Δημόσιο: 20.000 νέες μόνιμες θέσεις εντός του 2020

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 141
Σε 19.700 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση ως το τέλος του 2020.

Ο υπουργός ΕσωτερικώνΤάκης Θεοδωρικάκος, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε απ’ όλους τους συναδέλφους του να ολοκληρώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις στα υπουργεία τους για το 2020, ώστε τον ερχόμενο μήνα να οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν.

Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο ανέρχεται σε 525.268 μόνιμους υπαλλήλους και 51.680 έκτακτο προσωπικό. Τη διετία 2018-19 οι αποχωρήσεις ανέρχονται σε 20.300, ενώ, ακόμα 10.000 μόνιμοι υπάλληλοι υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη χρονιά.

Με βάση τον σχεδιασμό για τη διετία 2019-20, οι προσλήψεις θα ανέλθουν στις 19.700.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή και σε εκπαιδευτικούς γενικά, αλλά και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό, τουλάχιστον, έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς για την εξαίρεση από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δαπανών, άρα και των προσλήψεων για τις ανάγκες διαχείρισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα περιθώρια για την κάλυψη κρίσιμων θέσεων, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί 1.700 προσλήψεις από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 400 συνοριοφύλακες500 άτομα για την ενίσχυση των επιτροπών ασύλου και άλλους 800 εργαζομένους στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά.

Μάλιστα, λέγεται πως στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι το δημοσιονομικό περιθώριο να χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως επέβαλαν τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις στην Aegean Airlines
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα γέννας: «Πρεμιέρα» με το νέο έτος – Σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί
Μενού