Καταιγίδα από 45.990 φορολογικούς ελέγχους το 2020

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 139

Με στόχο να αυξηθούν ελάχιστα οι φορολογικοί έλεγχοι, η ΑΑΔΕ με απόφαση του Διοικητή της κ. Πιτσιλή καθόρισε τον αριθμό των φορολογικών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το 2020. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr:

 Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή το 2020 θα διενεργηθούν από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) τουλάχιστον εξακόσιοι εβδομήντα (670) έλεγχοι-έρευνες και δεκαεπτά χιλιάδες επτακόσιοι είκοσι (17.720) μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι.

Όπως ορίζει η απόφαση η κατανομή των ως άνω ελέγχων και ερευνών ανά Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2020 που θα εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.).

Παράλληλα το έτος 2020 θα διενεργηθούν εικοσιπέντε χιλιάδες εκατό (25.100) πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π., και Δ.Ο.Υ Α’ τάξεως. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι αυξημένοι κατά 100 στον αριθμό, σε σχέση με το 2019.

Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το εβδομήντα τοις εκατό (70%) θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των ελέγχων του προηγούμενου εδαφίου, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Πέραν του αριθμού των παραπάνω φορολογικών ελέγχων, το έτος 2020 θα διενεργηθούν από τις ως άνω ελεγκτικές υπηρεσίες δυόμισι χιλιάδες (2.500) έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νωρίτερα στη σύνταξη με «δωρεάν» ένσημα 12 μηνών για ελεύθερους επαγγελματίες
Προηγούμενο άρθρο
Το σχολείο «ρυθμίζει» τους δικαιούχους του ΚΕΑ – Η μοναδική αλλαγή στα κριτήρια
Μενού