Κορωνοϊός: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 13 που «έσπασαν» την καραντίνα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Στους 13 ανήλθαν αυτοί που τις προηγούμενες ημέρες ταξίδευσαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα και «έσπασαν¨την καραντίνα.  Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έγιναν χθες σε όλη την Ελλάδα «δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς τις προηγούμενες ημέρες από διάφορους προορισμούς».

«Σε σύνολο 217 δειγματοληπτικών ελέγχων, έλεγχοι οι οποίοι θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθέναν απ’ αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, κι ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε ότι από σήμερα έως τις 6 Απριλίου στις 6 το πρωί θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Μίλησε για οκτώ εξαιρέσεις και για κυκλοφορία οχημάτων δημόσιας ή ιδιωτικής χρήση μόνο με δύο άτομα.

Θα υπάρχουν τα έγγραφα:
-Τύπου Α για τους εργαζόμενους, το οποίο συμπληρώνεται μία φορά και υπογράφεται από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του και σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπσχολούμενου  από τον ίδιο. Περιέχει ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και εργασίας, καθώς και ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.
-Τύπου Β για τις υπόλοιπες μετακινήσεις, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται κάθε φορά με ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και το λόγο της μετακίνησής του.
Όλα θα βρίσκονται στο: forma.gov.gr, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από σήμερα το βράδυ.
Οι οκτώ εξαιρέσεις: 

-Για την εργασία μόνο πρωινές ώρες: Ειδικά για αύριο οι εργαζόμενοι θα πάνε στην εργασία τους με υπεύθυνη δήλωση αλλά θα αποχωρήσουν μόνο με βεβαίωση εργοδότης

-Μετάβαση στο γιατρό ή στο φαρμακείο, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

-Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

-Μετακίνηση προς και από Τράπεζα, εφόσον αυτό δεν μπορεί να γίνει με e-banking

-Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

-Μετάβαση σε τελετή, όπως κηδεία, γάμος, βάπτιση

-Κίνηση με κατοικίδιο ζώο

-Σωματικά άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο ατομικά ή ανά δύο, τηρώντας την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *