Μόνιμη μείωση ασφαλιστικών εισφορών σχεδιάζει η κυβέρνηση… ενόψει ΔΕΘ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Το πακέτο των παρεμβάσεων μόνιμης ελάφρυνσης για τους εργαζόμενους έχει αρχίσει να επεξεργάζεται ήδη το κυβερνητικό επιτελείο, για να πιάσει ξανά το «νήμα» από εκεί που το άφησε προ κορωνοϊού.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open Tv, από τον οικονομικό συντάκτη Σπύρο Δημητρέλη, πρόκειται για το πακέτο με το οποίο σχεδιάζει να ανεβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοικτού Καναλιού, επιθυμεί να σηματοδοτήσει την επαναφορά στην οικονομική κανονικότητα και την επαναφορά της οικονομικής πολιτικής σε τροχιά μείωσης των βαρών για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι έρχεται μια έκτακτη ρύθμιση για οφειλές προς τις εφορίες και αφορά όλους εκείνους στους οποίους ανεστάλησαν φορολογικές υποχρεώσεις, δηλαδή νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, ανεστάλη ο ΦΠΑ Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, καθώς και οι ρυθμίσεις δόσεων των ίδιων μηνών. Αυτές, θα πρέπει να εξοφληθούν έως Αύγουστο – Σεπτέμβριο και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι θα θεσπιστεί ειδική ρύθμιση 10 δόσεων.

 

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *