Πανελλαδικές: Οι 3 ανατροπές που φέρνει το ν/σ του υπ. Παιδείας

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 190

Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων φέρνει το νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Το νέο νομοσχέδιο, που φέρει τον τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και περιλαμβάνει σειρά μεταρρυθμίσεων, έχει ξεχωριστή ενότητα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι τρεις βασικές τροποποιήσεις στο σύστημα των Πανελλαδικών είναι οι εξής:

1) Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι Ομάδες Προσανατολισμού από τέσσερις που είναι σήμερα θα γίνουν τρεις: 1.Ανθρωπιστικών Σπουδών, 2. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και 3. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

2) Από την ερχόμενη χρονιά επίσης, θα ισχύουν συντελεστές βαρύτητας σε δύο μαθήματα ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

3) Καταργείται η Κοινωνιολογία ως μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και θα αντικατασταθεί από τα Λατινικά. Αυτό θα ισχύσει από τη χρονιά 2021-22, δηλαδή για όσους μαθητές μπουν τον Σεπτέμβριο 2020 στη Β’ λυκείου.

Στην επίμαχη διάταξη για την επαναφορά των Λατινικών στις Πανελλαδικές επισημαίνεται ότι:

«Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του πρώτου Επιστημονικού Πεδίου και τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται υποχρεωτικά, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα Αρχαία Ελληνικά, η Ιστορία και τα Λατινικά.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποια επιδόματα και παροχές πληρώνονται σήμερα (λίστα)
Προηγούμενο άρθρο
Προκήρυξη για προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία (έγγραφο)
Μενού