ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε Δήμο της Αττικής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Νέα συνεργασία ΟΑΕΔ με το Δήμο Ασπρόπυργου για την κατάρτιση, πρακτική άσκηση,πιστοποίηση και απασχόληση ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν  ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης, πιστοποίησης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης ανέργων της περιοχής, ηλικίας έως 55 ετών, στις εξής ειδικότητες υψηλής ζήτησης:

  • συγκολλητές
  • φλογοκόπτες μετάλλων
  • χειριστές εργαλειομηχανών παραγωγής
  • επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων
  • χειριστές μηχανών παραγωγής προϊόντων από ελαστικό

Στο πλαίσιο των νέων συμπράξεων και ολοκληρωμένων δράσεων του ΟΑΕΔ που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, ο Οργανισμός θα υλοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και ο Δήμος θα συνδράμει στην συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα μέσω της διάθεσης θέσεων πρακτικής άσκησης και εγγυημένης απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή των ωφελούμενων και την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ ο Δήμος Ασπροπύργου θα συνδράμει τον ΟΑΕΔ στην εξεύρεση και υπόδειξη τοπικών
επιχειρήσεων οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω της πρακτικής άσκησης και μετέπειτα απασχόλησης των ωφελουμένων, εκ των οποίων τουλάχιστον το 80% θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής για ένα έτος.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ με τον Δήμο Ασπροπύργου έχει ως στόχο αφενός οι άνεργοι του Δήμου να καταρτιστούν και να εργαστούν σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αφετέρου οι επιχειρήσεις τις περιοχής να αποκτήσουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που αναζητούν. Η αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στις τοπικές αγορές εργασίας μέσω στοχευμένων δράσεων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας και οι συμπράξεις με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι
απαραίτητες σε αυτή την προσπάθεια. Επενδύουμε στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των ανέργων και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των εργοδοτών, με σύμμαχο τις τοπικές κοινωνίες».

O Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου δήλωσε: «Ο Δήμος μας αναδεικνύεται πρωτοπόρος για ακόμα μια φορά στις δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και αναβάθμισης των επαγγελματικών τους προσόντων, με σκοπό την ένταξη των δημοτών στην αγορά εργασίας σε καίριες θέσεις εργασίας. Έχουμε την τιμή και την χαρά να σας ανακοινώσουμε τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την υλοποίηση «Εξειδικευμένου Προγράμματος Κατάρτισης, Πρακτικής άσκησης, Πιστοποίησης επαγγελματικής δεξιότητας με αντικείμενο την ειδικότητα του ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ».
Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για τη συνέργειά του στην εκπλήρωση των στόχων του Δήμου μας. Η θεμελιωμένη εμπειρία και οι καινοτόμες πρακτικές του στην υλοποίηση πολιτικών απασχόλησης, θεωρούμε ότι θα είναι καθοριστικές στην επιτυχία του προγράμματος. Χαιρετίζουμε την συνεργασία και προσδοκούμε ότι θα είναι η αρχή μιας
σειράς δράσεων προώθησης της απασχολησιμότητας και μείωσης της ανεργίας».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *