ΚΕΑ Ιουνίου 2020: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου οι δικαιούχοι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Ιούνιο γίνεται σήμερα (30/06) στους δικαιούχους του βοηθήματος.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή γίνεται μετά την έγκριση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα καταβληθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Μάλιστα, η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η καταβολή των χρημάτων έχει αρχίσει από τις βραδινές ώρες της χθεσινής ημέρας (29/06) ώστε να είναι διαθέσιμα σε ΑΤΜ και γκισέ τραπεζών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ανοιχτή στο http://keaprogram.gr ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να συνεχιστεί η παροχή του βοηθήματος.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *