Πληρωμές επιδομάτων στα ΑΤΜ -Ποιοι & γιατί είδαν άλλα ποσά από αυτά που περίμεναν

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 307

«Ουρές» στα ΑΤΜ σήμερα διότι φαίνονται σταδιακά τα ποσά πληρωμής επιδομάτων που κανονικά είναι να καταβληθούν μέχρι αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικό Επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν.4605/2019».

Ειδικότερα για το Επίδομα Παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Πολλοί ωστόσο περίμεναν πληρωμές που δεν έγιναν ή είδαν διαφορετικά ποσά να τους καταβάλονται, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με το Επίδομα Παιδιού-Α21.

Για όσους έχουν μπερδευτεί με τα χρήματα που τους μπήκαν, να σημειωθεί ότι το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Σε όσους η εκκαθάριση έγραψε «αχρεωστήτως καταβληθέντα», σημαίνει προφανώς πως σύμφωνα με τη νέα φορολογική δήλωση ανέβηκε το εισόδημά τους και άλλαξαν κλίμακα. Μέχρι να καλυφτεί η διαφορά μεταξύ των όσων έχων εισπράξει στις προηγούμενες δυο δόσεις και μεταξύ των όσων κανονικά θα έπρεπε να έχουν εισπράξει, ή δεν θα πληρωθούν καθόλου σε αυτήν τη δόση ή θα πληρωθούν λιγότερα.

Σε κάθε περίπτωση, αν δείτε διαφορετικά ποσά ή έχετε απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ.

Μενού