Επιδότηση δανείων «Γέφυρα»: 4.000 αιτήσεις στο άνοιγμα της πλατφόρμας

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 315

Τις 4.000 άγγιξαν οι αιτήσεις δανειοληπτών που υποβλήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικια όσων επλήγησαν οικονομικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 14.884 φορολογούμενοι εισήλθαν στην πλατφόρμα, εκ των οποίων οι 13.178 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, 3.988 προχώρησαν ήδη στην οριστική υποβολή της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr).

Σημειώνεται ότι μόλις 0,7% των αιτήσεων κρίθηκαν ως μη επιλέξιμες λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και 0,1% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η σημαντικά διευρυμένη περίμετρος κάλυψης των δανειοληπτών που παρέχει το νέο πλαίσιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς και η απλή και φιλική για τον χρήστη διαδικασία υποβολής της αίτησης, χωρίς να απαιτείται κανένα απολύτως δικαιολογητικό, επιτυγχάνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ
Προηγούμενο άρθρο
ΕΦΚΑ: Νέα παράταση στην καταβολή των εισφορών Ιουλίου για τρεις κατηγορίες
Μενού