Φορολογία: Ποιες φορολογικές διευκολύνσεις προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διευκολύνσεις φορολογικού χαρακτήρα περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open TV. Αναμεσά τους είναι η αναστολή τους τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης για ένα χρόνο, που είναι το 10% επί του μηνιαίου λογαριασμού, η αναστολή της δόσης Σεπτρμβρίου για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ προβλέπονται και φορολογικά κίνητρα για την διαφημιστική δαπάνη των επιχειρήσεων προκειμένου να στηριχθούν.

Φοροδιευκολύνσεις

  • Τέλος συνδρομητικής ΤV – Ένα έτος αναστολή
  • ΕΝΦΙΑ 6 δόσεις (Ανατολή δόσης Σεπτεμβρίου – Διπλή δόση τον Οκτώβριο)
  • Φορο-κίνητρα για διαφήμιση

Παράλληλα παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Ιανός, που σημειώθηκαν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 προβλέπουν σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ειδικότερα, για όσες από τις περιοχές των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 18/9/2020 έως 18/3/2021.

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές. Επισημαίνεται ότι στις οφειλές αυτές περιλαμβάνονται και αυτές που θα βεβαιωθούν κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης (π.χ. ΕΝΦΙΑ), οι οποίες δεν καθίστανται απαιτητές πριν από τις 18/3/2021.

 

Πηγή:Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *