Ελληνικός Χρυσός: Μια επένδυση μοχλός ανάπτυξης για την κοινωνία και την οικονομία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Μία μεγάλη και μακροπρόθεσμη επένδυση στον τομέα των ορυκτών πρώτων υλών θα μπορούσε να εξασφαλίσει τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να συμβάλλει στην εξέλιξη της Ευρώπης σε ισχυρό μεταλλευτικό κέντρο. Τέτοια είναι η προοπτική από την πλήρη ανάπτυξη της σχεδιαζόμενης επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Η επένδυση της εταιρείας μέχρι σήμερα ξεπερνά τα $1 δισ., έχοντας αποφέρει €375 εκατ. έσοδα στο ελληνικό κράτος, €747 εκατ. από εξαγωγές, €348 εκατ. σε μισθούς και επιδόματα, €892 εκατ. σε Έλληνες προμηθευτές και περισσότερα από €20 εκατ. σε έργα υποδομής και δράσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 1.650 εργαζόμενους, με 9 στους 10 να προέρχονται από τον Δήμο Αριστοτέλη.

Οι μέχρι σήμερα επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στα ενεργά μεταλλεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών – τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί από την Ελληνικός Χρυσός και βρίσκονται αμφότερα σε φάση παραγωγής – καθώς και σε κατασκευαστικές εργασίες για το έργο των Σκουριών, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, έχοντας ολοκληρωθεί κατά 50%.

 

Πηγή:Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *