Ιδιοκτήτες ακινήτων: Ερχονται διορθώσεις στις αποζημιώσεις για το κούρεμα στα ενοίκια

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 198

Νέος γύρος αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν μείωση εισοδήματος λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» των ενοικίων πρόκειται να έρθει μέχρι και τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το Open TV για ενοίκια που μειώθηκαν έως και τον Οκτώβριο οι ιδιοκτήτες δικαιούνται αποζημίωση στο 30% της απώλειας του εισοδήματος. 

Η συγκεκριμένη αποζημίωση δίνεται με συμψηφισμό από τον φετινό ΕΝΦΙΑ ή από τον φετινό φόρο εισοδήματος. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν πολλά λάθη και τα οποία πρόκειται να διορθωθούν με emails που θα σταλούν από τη φορολογική διοίκηση σε περίπου 200.000 φορολογούμενους. Τα εν λόγω λάθη θα πιστωθούν στα συγκεκριμένα ποσά.

Για μείωση ενοικίων από τον Νοέμβριο και μετά το σύστημα αλλάζει και έρχεται αποζημίωση στο 50% της απώλειας του εισοδήματος. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει συμψηφισμός αλλά θα υπάρξει κατευθείαν κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους που έχουν δηλώσει ή πρόκειται να δηλώσουν στο Taxisnet.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ -Πανελλαδικές για προσλήψεις στο Δημόσιο: Αντιδράσεις για ιδιώτες, εξοβελισμό ακαδημαϊκών & κοινωνικών κριτηρίων -Έρχονται αλλαγές
Προηγούμενο άρθρο
ΔΕΗ – λογαριασμοί ρεύματος: Απαλλάσσονται οι καταναλωτές από το τέλος ΑΠΕ
Μενού