Κορονοϊός – lockdown: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 240

Ηκυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η σημερινή ημέρα, κατά την οποία ήταν προγραμματισμένο να κινηθεί η αγορά, καθώς θα ήταν υπό άλλες συνθήκες Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά, άλλαξε δεδομένα, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Σήμερα, 15 Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά οι επιχειρήσεις που συνήθως είναι ανοικτές τις Κυριακές με μοναδική εξαίρεση Σούπερ Μάρκετ και καταστήματα τα οποία λειτουργούσαν με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών σε συγκεκριμένες περιοχές – κυρίως τουριστικές ή «ειδικών χαρακτηριστικών» – και φυσικά δεν περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ στους οποίους έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας.

Ως εκ τούτου σήμερα λειτουργούν φούρνοι, ψιλικατζίδικα, μικρά μπακάλικα, και ζαχαροπλαστεία. Όλα αυτά μπορούν να παραμείνουν ανοικτά ως τις 20.30, σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση που πέρασε για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού.

Επίσης τα περίπτερα μπορούν να λειτουργήσουν επί 24ωρου βάσης, ενώ κανονικά θα λειτουργούν και τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Καφέ και εστιατόρια μπορούν να λειτουργήσουν σερβίροντας με delivery, το οποίο δύναται να λειτουργεί ως τη 1 το ξημέρωμα, αλλά και take away.

Σημειώνεται ότι αρχική πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν να λειτουργήσουν σήμερα και όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας προκειμένου να δοκιμαστεί εάν μπορεί να «μοιραστεί» ο κόσμος και να αποφευχθεί πιθανή συμφόρηση χθες Σάββατο. Ωστόσο, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας αποφασίστηκε να μην ισχύσει το μέτρο ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Σημειώνεται πάντως πως κάτι ανάλογο είχε δοκιμαστεί και στο πρώτο lockdown, χωρίς ωστόσο τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οπότε και δεν επιβλήθηκε στις αλυσίδες η κυριακάτικη λειτουργία ως μόνιμο μέτρο.

ΠηγήΈθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο από σήμερα
Προηγούμενο άρθρο
Αναστολές-αποζημιώσεις: Οι προθεσμίες δηλώσεων & το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Μενού