Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Στις 30 Δεκεμβρίου η διπλή καταβολή του ΚΕΑ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 254

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα καταβάλλεται παγίως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως και όλα τα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα. στους δικαιούχους του. Στο πλαίσιο αυτό, το διπλάσιο ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα δοθεί φέτος εν είδει “μερίσματος” λόγω των γιορτών, αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη Δεκέμβρη, στους 482.335 ωφελούμενους.

“Θα καταβληθεί μέσα στα Χριστούγεννα κανονικά με την πληρωμή την τακτική του Δεκεμβρίου”, διευκρίνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Δεδομένου ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, το πιθανότερο είναι το διπλό ποσό του ΕΕΕ να δοθεί κοντά στις 30 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι τα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ωφελούμενους που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ 
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ 

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ 

  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ 

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ. 

 

Πηγή:Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Black Friday: Οδηγίες προς τους καταναλωτές – Τα SOS για τις ηλεκτρονικές αγορές
Προηγούμενο άρθρο
Αναδρομικά συνταξιούχων – κληρονόμοι: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
Μενού