Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Vellum Global Educational Services, ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα με θέμα «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι/ες θα είναι σε θέση να:

  • γνωρίζουν τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και τη συναφή μεθοδολογία στη διδασκαλία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης
  • αντιμετωπίζουν πρακτικά ζητήματα διδασκαλίας και διαχείρισης της τάξης η οποία απαρτίζεται από μαθητές διαφορετικής πολιτισμικής προέλευσης
  • αντιλαμβάνονται τις πιθανές «επιπτώσεις» του να ανήκει κάποιος σε μειονότητες (εθνικές θρησκευτικές, πολιτισμικές, κοινωνικές).
  • σχεδιάζουν, οργανώνουν και αξιολογούν μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό, για όλους τους μαθητές διαφορετικών καταβολών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
  • προσεγγίζουν τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας με σωστή μεθοδολογία διαχειρίζονται αποτελεσματικά μια διαπολιτισμική τάξη
  • συνθέτουν επιστημονικά δεδομένα και ιδέες
  • κατέχουν το νομοθετικό πλαίσιο για μετανάστες και πρόσφυγες
  • προωθούν την ενσυναίσθηση απέναντι σε άλλους που είναι διαφορετικοί
  • παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης και συναισθηματικής ενδυνάμωσης στους πρόσφυγες μαθητές και στις οικογένειές τους.

Οι επιμορφούμενοι/ες θα μπορούν να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να αξιολογούν μαθήματα κι εκπαιδευτικό υλικό για όλους τους μαθητές διαφορετικών καταβολών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ακόμα, θα μάθουν να προσεγγίζουν τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας με σωστή μεθοδολογία όπως και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά μια διαπολιτισμική τάξη. Θα μάθουν να συνθέτουν επιστημονικά δεδομένα και ιδέες, να κατέχουν το νομοθετικό πλαίσιο για μετανάστες και πρόσφυγες, να προωθούν την ενσυναίσθηση απέναντι σε άλλους που είναι διαφορετικοί, να παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης, καθώς και συναι-σθηματικής ενδυνάμωσης, στους πρόσφυγες μαθητές και στις οικογένειές τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 450 ώρες

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Τηλεκατάρτιση

ECVET και Μοριοδοτήσεις

Όλα τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσφέρουν Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET. Ενδεικτικά, ένα πρόγραμμα 450 ωρών πιστώνει 22,5 ECVET. Το πρόγραμμα δίνει τη μέγιστη μοριοδότηση σύμφωνα με το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών. (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4589 Αρ. Φύλλου 13).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η παρακολούθηση του προγράμματος μοριοδοτείται στις εκάστοτε προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς συνεργάτες δημοσίων ΙΕΚ ή/και ΣΔΕ ή/και σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Γραμματεία εξυπηρέτησης σπουδαστών: 2107101894

Υπεύθυνες Επικοινωνίας:

Διαμαντοπούλου Γεωργία

Κουρπαγιαννίδου Νόπη

Email επικοινωνίας: aegean.freestudies@gmail.com

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *