Αναδρομικά και αυξήσεις: Από 1.150 έως 6.912 ευρώ πιστώνονται από σήμερα – Ποιοι θα τα λάβουν

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αυξήσεις και αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.912 ευρώ αναμένεται να λάβουν από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου χιλιάδες συνταξιούχοι με τις συντάξεις Δεκεμβρίου εφόσον λαμβάνουν προσωρινές συντάξεις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, τα ποσά αυτά θα δοθούν σε χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που κατέθεσαν αίτηση από τις 13/5/2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξη τους.
Η προσωρινή σύνταξη στα Ταμεία μισθωτών αυξάνεται στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου έτους αντί 50% που είχαν υπολογιστεί στις αιτήσεις από τις 13/5/2016 . Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες , η προσωρινή θα αυξηθεί στο 70% από 50% και επί αυτού του νέου ποσοστού θα υπολογιστούν και τα αναδρομικά που θα λάβουν στο τέλος του μήνα. Στις συντάξεις χηρείας η προσωρινή αυξάνεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και ουσιαστικά θα λαμβάνεται εξαρχής η οριστική σύνταξη καθώς αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος.
Στις αναπηρικές θα καταβάλλονται ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας ως εξής:
Α. προσωρινή 75% με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,9%
Β. προσωρινή 50% με αναπηρία έως 66,9%
Επίσης από αύριο θα καταβληθούν και τα αναδρομικά όπου έχει υποβληθεί αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13/5/2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Η αύξηση προσωρινής ισχύει για όσους υπέβαλαν έντυπη μορφή και όχι ηλεκτρονικά. Να σημειωθεί ότι το πλαφόν της προσωρινής σύνταξης παραμένει ίδιο δηλαδή τα 768 ευρώ , ενώ για τους επαγγελματίες το πλαφόν της προσωρινής μένει στα 384 ευρώ.

Πηγή:enikonomia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *