Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πληρωμές 420 εκατ ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

Κοινοποιήστε το άρθρο

Εντός της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων ποσά συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πρόκειται για τους δικαιούχους της τέταρτης φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που υπέβαλαν αίτηση μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου. Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι  μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα υπάρξει ακόμη μία πληρωμή.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε σχετικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: «Το υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ξεκινά από σήμερα την εκταμίευση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4.

Εντός της ημέρας (σ.σ Δευτέρα 23 Νοεμβρίου), πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων, που υπέβαλαν αίτηση μέχρι χθες το βράδυ, ποσό συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το 50% αυτού του ποσού είναι μη επιστρεπτέο.

Θα ακολουθήσει και άλλη εκταμίευση μέσα στην εβδομάδα. Η καταβολή ενισχύσεων στους δικαιούχους, που ήδη ανέρχονται στις 121.640, θα συνεχιστεί, με εξίσου ταχείς ρυθμούς, το επόμενο διάστημα. Ενώ, θα υλοποιηθούν και νέοι κύκλοι του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος, τόσο τον Δεκέμβριο, όσο και το 2021.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται, και θα συνεχίσει να βρίσκεται, έγκαιρα στο πλευρό των επιχειρήσεων -και ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων- παρέχοντάς τους ουσιαστική στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και να ανακάμψουν, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

Πηγή:Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *