Σε 24 δόσεις ο «μικρός ΕΝΦΙΑ» για 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 68

Σε 24 δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν 115 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ΚΕΔΕ ή 160 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το ΥΠΕΣ,  2,7 εκατ. συμφωνα με την ΚΕΔΕ ή 3,1 εκατ, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, ιδιοκτήτες.  Πρόκειται, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ένα νέο «μικρό ΕΝΦΙΑ» που αφορά αδήλωτα τετραγωνικά που κλήθηκαν να δηλώσουν τους προηγούμενους μήνες όσοι πολίτες είχαν δηλώσει στο δήμο διαφορετικό εμβαδόν της ιδιοκτησίας του ή των ιδιοκτησιών τους από αυτό που είναι δηλωμένο στο Ε9. Αφορά, δε, κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένη ή μη.

Άλλα η ΚΕΔΕ, άλλα το ΥΠΕΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με την διαρροή των στοιχείων από το ΥΠΕΣ στην εφημερίδα, τα τελικά στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (που, προφανώς, δεν έχει ανακοινώσει της ΚΕΔΕ), αναφέρουν ότι υποβλήθηκαν:

-Μόνο για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, 1.869.050 δηλώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση των δηλωθεισών επιφανειών κατά 60,6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και την εξασφάλιση πρόσθετων εσόδων ύψους 90 εκατ. ευρώ ετησίως για τους Δήμους.

-Άλλες 1,3 εκατ. δηλώσεις αφορούσαν σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα,

-Αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών που συμμετείχαν στη διαδικασία να φτάσει τα 3,1 εκατ (και όχι 2,7 εκατ. που έχει ανακοινώσει επίσημα η ΚΕΔΕ)

-Με αυτό τον τρόπο για το έτος 2021 και το 2022 (σ.σ. προφανώς και για τα επόμενα έτη) το συνολικό όφελος των Δήμων σε πρόσθετα έσοδα θα φτάσει τα 160 εκατ. ευρώ λόγω και της τμηματικής είσπραξης των αναδρομικών τελών του έτους 2020.

Δηλαδή, όταν η επεξεργασία των σχετικών αιτήσεων ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών ηλεκτροδότησης, αναδρομικά από 1/1/2020 τα δημοτικά τέλη, τους δημοτικούς φόρους και το ΤΑΠ για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δώρο Χριστουγέννων σε 4 ταχύτητες: Ποιοι χάνουν και πόσα – Παραδείγματα
Προηγούμενο άρθρο
ΟΠΕΚΑ: Αυτά τα επιδόματα πληρώνονται τη Δευτέρα
Μενού