Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Έσπασε κάθε ρεκόρ – Πότε ξεκινάει ο 5ος κύκλος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στον οποίο συμμετείχαν 448.203 επιχειρήσεις. Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται, ότι μέσα από του 4 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οι επιχειρήσεις θα έχουν λάβει 5,5 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα περισσότερα χρήματα από το πρόγραμμα έλαβαν καφετέριες, υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων με οδηγό ιδιοκτήτη, εστιατόρια, δικηγόροι, ψητοπωλεία, ταβέρνες, μπαρ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, ενώ στον 4ο κύκλο προστέθηκαν αγρότες και νέες επιχειρήσεις.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσει η πληρωμή των προβλεπόμενων ποσών στους εναπομείναντες δικαιούχους.

Πότε ξεκινά ο 5ο κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσει ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με περίοδο αναφοράς Σεπτέμβριος 2020 – Δεκέμβριος 2020. Όπως συνέβη και με τον 4ο κύκλο του προγράμματος, έτσι και στον 5ο, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, με την προϋπόθεση αυτές να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

 

Πηγή: Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *