Επίδομα Παιδιού: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 214

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (δηλαδή στις 11/12  και ώρα 00:01) κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Επίδομα Παιδιού, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Μόλις περάσει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21– Επίδομα Παιδιού δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηναίας δόσης στους δικαιούχους. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Σημειώνεται, ότι η έκτη και τελευταία διμηνιαία δόση για το Επίδομα Παιδιού 2020, που αφορά στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, θα καταβληθεί στους δικαιούχους, την τελευταία ημέρα του χρόνου, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων που καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα. Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται:

  1. με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
  2. και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

  • Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
  • Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

 

Πηγή:Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα πληρωμή 276 εκατ ευρώ – 99.012 οι δικαιούχοι
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Μενού