Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα πληρωμή 276 εκατ ευρώ – 99.012 οι δικαιούχοι

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 210

Νέα πληρωμή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου σε 99.012 δικαιούχους από την 4η φάση του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Συγκεκριμένα πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 276 εκατ. ευρώ.

Έτσι, μέσα σε δύο σχεδόν εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων – επιχειρήσεων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 418.847, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 θα συνεχιστούν και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται, ότι συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων του χρηματοδοτικού προγράμματος, θα καταβληθούν 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πότε ξεκινά η 5η φάση του προγράμματος

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσει ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με περίοδο αναφοράς από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Όπως ακριβώς συνέβη και με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, έτσι και με τον 5ο κύκλο του προγράμματος, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι θα είναι μη επιστρεπτέο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν οι επιχειρήσεις τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είναι να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

 

Πηγή:Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα Παιδιού: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι
Μενού