13033: Ποιο sms στέλνουμε για μετάβαση στα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 186

Μπορεί το δεύτερο πανεθνικό lockdown λόγω της πανδημίας να παρατάθηκε μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά τα καταστήματα με εποχικά είδη αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει έξι ειδικούς κωδικούς για την κυκλοφορία των πολιτών εν μέσω lockdown, η οποία εγκρίνεται είτε με αποστολή γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα ή τις χειρόγραφες βεβαιώσεις. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο κωδικός που θα στέλνουν οι πολίτες με SMS στο 13033 για τα εποχικά καταστήματα είναι ο κωδικός 2 που αφορά σε «μετάβαση προς εν λειτουργία μαγαζί».

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Οι υπόλοιποι κωδικοί μετακίνησης είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σημειώνεται ότι το δωρεάν γραπτό μήνυμα στο 13033, για να είναι έγκυρο, πρέπει να έχει την εξής μορφή: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

 

Πηγή:aftodioikisi

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΕΛΓΑ: Πληρωμές 1,6 εκατ. ευρώ σε 1.272 δικαιούχους
Προηγούμενο άρθρο
Γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα; Τι λένε οι ειδικοί
Μενού