Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι θα επιστρέψουν μόνο το 50% από τους πρώτους κύκλους

Κοινοποιήστε το άρθρο

Κούρεμα ακόμα και ύψους 50% σκέφτεται να φέρει στους πρώτους κύκλους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει η σκέψη να γίνει μη επιστρεπτέο το 50% των κύκλων 1, 2 και 3 του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι στους 3 πρώτους κύκλους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δεν υπήρχε μη επιστρεπτέο ποσό της τάξεως του 50% για τις επιχειρήσεις, αλλά της τάξεως του 30% ή 40% και αυτό υπό περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, το σχέδιο προβλέπει το μισό ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις από τους πρώτους 3 κύκλους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να μην επιστραφεί ποτέ στο κράτος, υπό την προϋπόθεση να έχουν παρουσιάσει πτώση του τζίρου για το 2020 και η πτώση αυτή να συνεχιστεί και στους πρώτους μήνες του 2021. Σύμφωνα με το Open, η δεύτερη αυτή προϋπόθεση αποτελεί φρένο για πολλές επιχειρήσεις που έλαβαν την κρατική ενίσχυση.

  • στην πρώτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.000 ευρώ
  • στην δεύτερη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 8.000 ευρώ
  • στην τρίτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.000 ευρώ

Με βάση το σενάριο που επεξεργάζεται αυτή την ώρα το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει τα 10.000 ευρώ πίσω στο κράτος. Το σχέδιο δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» και θα συζητηθεί μετά τον επόμενο Μάρτιο, με τους θεσμούς καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει και τη δική τους αίτηση.

Πηγή:Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *