Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Τελευταία ευκαιρία για να κατατεθούν δικαιολογητικά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Μέχρι αύριο, Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, θα έχουν περιθώριο όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, καθώς η προθεσμία πήρε 48ωρη παράταση.
Η απόφαση, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό ΟικονομικώνΧρήστο Σταϊκούρα, τέθηκε και επίσημα σε ισχύ με τη δημοσίευση της στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Ετσι οι ενδιαφερόμενοι για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 έχουν περιθώριο έως και τις 24 Φεβρουαρίου προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα συμπαρασύρει και την έναρξη καταβολής των ενισχύσεων, οι οποίες αναμένεται να μετατεθούν κατά δύο ημέρες και να ξεκινήσουν από τις 5 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση ΓΔΟΥ 177/2021 προβλέπει τα εξής:

«Τροποποιούμε την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 154/10.2.2021 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, κατά το μήνα Ιανουάριο 2021» (Β’ 540), ως εξής:

1. Η περ. α της παρ. 1 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους “Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου” (ΚΑΔ 93.29.19.07) και “Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών” (ΚΑΔ 96.04.10.04).».

2. Η παρ. 7 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«7. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα ως άνω συνοδευτικά στοιχεία υποβάλλονται στην πλατφόρμα έως την 24η Φεβρουαρίου 2021».

Tέλος να αναφερθεί ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

 

Πηγή:Έθνος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *