Παγίδα της Εφορίας για ενοίκια και Airbnb

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 211
Όλα όσα εισπράττουν οι φορολογούμενοι από μακροχρόνιες ή βραχυχρόνιες μισθώσεις θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής δήλωσης, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα και για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

Τον «Μεγάλο Αδελφό» που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει τους φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για να εντοπίσει όσους «ξεχνούν» να τα εμφανίσουν στη φορολογική τους δήλωση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλα τα ενοίκια που εισπράττουν οι φορολογούμενοι από μακροχρόνιες ή βραχυχρόνιες τύπου Airbnb μισθώσεις των ακινήτων τους θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο έντυπο Ε2 της φορολογικής δήλωσης, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα και για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

Οι κωδικοί που θα έχουν συμπληρωθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ θα είναι «κλειδωμένοι». Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να πειράξουν τα εισοδήματα που θα εμφανίζονται αυτόματα στο Ε2 και για τα οποία θα φορολογούνται.Αλλαγές στα ποσά των εισοδημάτων θα μπορούν να γίνουν μόνο με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, η οποίαθα συνοδεύεται με τα ανάλογα παραστατικά και έγγραφα.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δράσεις και εκδηλώσεις για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821
Προηγούμενο άρθρο
Στα 6,4 δισ. φθάνουν τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων
Μενού