Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Τι συστήνει για AstraZeneca, Johnson & Johnson

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 354

Σύσταση σε γυναίκες κάτω από 50 ετών να αποφεύγουν τα εμβόλια Astra Zeneca και Johnson & Johnson λόγω των περιστατικών θρομβώσεων κάνει, στην ουσία, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Μαρία Θεοδωρίδου, προτείνει ο εμβολιασμός να γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer και Moderna.

«Η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος από τον εμβολιασμό υπερτερεί του ρίσκου θρόμβωσης/θρομβοπενίας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η συνέχιση του εμβολιασμού ως έχει. Διαπιστώνεται ωστόσο ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Επίσης τα mRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Όσον αφορά στη 2η δόση, συστήνεται η συνέχιση με το ίδιο εμβόλιο, δεδομένου ότι η εμφάνιση TTS είναι εξαιρετικά σπάνια κατά τη δεύτερη δόση. Στο ΗΒ σε 9 εκατ. δόσεις, μόλις πέντε περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Πέντε περιστατικά θρόμβωσης με ένα θάνατο

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου έχουν διαπιστωθεί πέντε περιστατικά θρόμβωσης με ένα θάνατο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε: «Από την έναρξη των εμβολιασμών, 27 Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί 3.662.292 δόσεις της Pfizer, 499.799 Moderna, 88.730 Johnson & Johnson και 905.915 δόσεις AstraZeneca. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται συχνά για τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Καταγράφηκαν πέντε περιπτώσεις μέχρι τώρα του TTS (θρόμβωση/θρομβοπενία) μετά τη χορήγηση του AstraZeneca. Οι τέσσερις σε γυναίκες 36,44,47 και 61 και η μία σε άντρα 35 ετών. Ένας ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 Α) ειδικών μαθημάτων  και  Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ.
Προηγούμενο άρθρο
Ανανέωση Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)
Μενού