Έως 10 δόσεις οι πληρωμές νέων φόρων και ΕΝΦΙΑ

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 395

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται από εφέτος στην λογική των δύο βασικών φόρων που πληρώνουν σχεδόν το σύνολο των φορολογουμένων, τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ. Οι βασικές μεταβολές αφορούν τον χρόνο αποπληρωμής, αλλά και την ημερομηνία που ανεβαίνει στο taxis ο συνολικός φόρος.

Ετσι λοιπόν εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομιών εφέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αυτό θα συμβεί μέσα στο Μάρτιο, ενώ η εξόφληση του φόρου να γίνει σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις.

Τον ίδιο μήνα, τον Μάρτιο δηλαδή, προγραμματίζεται να ανέβουν στο Taxis και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με την ταυτόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησής του.

Την επίσπευση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα σηματοδοτεί η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με την οποία καλούνται επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην ΑΑΔΕ τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

Έτσι λοιπόν με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021 καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

Βασική επιδίωξη είναι η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ανοίξει έως τα τέλη Μαρτίου και παράλληλα να διευρυνθούν οι δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος για όσους λάβουν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, να αυξηθούν σε 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να δοθούν ταμειακές ανάσες στους φορολογούμενους στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων και να μπει φρένο  στο κύμα των απλήρωτων φόρων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόγραμμα Εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας
Προηγούμενο άρθρο
Φθηνότερη για όλους από 1η Ιανουαρίου η κινητή και η καρτοκινητή τηλεφωνία
Μενού