Τέλος χρόνου για επτά εκκρεμότητες με την εφορία, ποιες πληρωμές πρέπει να γίνουν σήμερα

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 185

Τέλος χρόνου για 7 εκκρεμότητες με την εφορία για εκατομμύρια φορολογούμενους. Όσοι θέλουν να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους με την εφορία, έχουν περιθώριο έως απόψε το βράδυ.

Σε αντίθετη περίπτωση οι οφειλές θα καταστούν ληξιπρόθεσμες και θα ανοίξει ο δρόμος των αναγκαστικών μέτρων από την πλευρά του Δημοσίου.

Οι υποχρεώσεις είναι αρκετές και αφορούν:

1.Τέλη κυκλοφορίας: Για τους κατόχους οχημάτων που δεν έχουν τακτοποιήσει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη υποχρέωση απόψε εκπνέει η προθεσμία. Για όσους «ξεχάσουν» την πληρωμή των τελών ή αποφασίσουν να μην τα πληρώσουν, το πρόστιμο ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημα τους.

2. Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων: Όσοι αποφασίσουν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή επιθυμούν το όχημα τους να μην επιβαρύνει τον τελικό λογαριασμό των τεκμηρίων ή ακόμα και αν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου πολυτελούς διαβίωσης, θα πρέπει έως απόψε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση ακινησίας του οχήματός τους μέσω της πλατφόρμας myCar.

3. Φόρος εισοδήματος: Απόψε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της 8ης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021.

4. ΕΝΦΙΑ: Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων λήγει μ η προθεσμία πληρωμής της 6ης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ για το 2021.

5.Έως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να τακτοποιηθεί η πληρωμή των δόσεων που έχουν προκύψει από τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο

6.Τροποποιητικές δηλώσεις: Η 28η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα για την υποβολή:

– Τροποποιητικών δηλώσεων με αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2021.

– Δηλώσεων φορολογικού έτους 2020 από κληρονόμους.

– Δηλώσεων με αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή.

– Τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αναδρομικά αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ.

– Δηλώσεων που περιλαμβάνουν ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές προηγούμενων ετών.

Χωριστή δήλωση συζύγων: Απόψε εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων. Στις χωριστές δηλώσεις συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου από τα εισοδήματα του άλλου συζύγου.

Απόψε ολοκληρώνεται και η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ρύθμισης με 36 έως 72 δόσεις των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Απόψε λήγει και η προθεσμία πληρωμής της δόσης για όσους ήδη έχουν ενταχθεί. Η ρύθμιση προβλέπει την εξόφληση των οφειλών που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021 σε 36 άτοκες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί 3 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση, το ΦΕΚ «δείχνει το δρόμο» για το φετινό καρναβάλι, πότε «πετάμε» τις μάσκες
Προηγούμενο άρθρο
“Πράσινο φως” από Βρυξέλλες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού: Ποια επιδόματα θα ανέβουν
Μενού