Έκτακτο κυβερνητικό «Δώρο Πάσχα» έως 300 ευρώ: Οι σκέψεις & οι δικαιούχοι

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 253

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες ότι  η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα, της τάξης των 250 – 300 ευρώ για ευάλωτους και συνταξιούχους.

Για το εάν εξετάζεται να δοθεί Δώρο Πάσχα, στο μοντέλο της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα, ρωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Έχει μιλήσει και ο κ.Σταϊκούρας για το θέμα αυτό » απάντησε ο κ.  Χατζηδάκης .

«Εμείς εξαντλούμε πάντοτε τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά, σοβαρά, να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και να μην τα τινάξουμε στον αέρα, δεν είμαστε του δώστε τα όλα, βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός»  συμπλήρωσε και  τόνισε πως «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα » .

«Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο εν αυριανή. Επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή στο μέτρο των δυνατοτήτων της έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020 και το 2021 και το 2022 », αναφερόμενος στο θέμα του έκτακτου Δώρου Πάσχα.

Οι πληροφορίες μιλούν για έκτακτο Δώρο Πάσχα  μεταξύ 250 ευρώ και 300 ευρώ που αναμένεται να δοθεί στις 16 Απριλίου στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

1.Τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος

2.Τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

3.Τους ευάλωτους συνταξιούχους:

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι δικαιούχοι ήταν όσοι κατά το μήνα Νοέμβριο 2022 λάμβαναν:

α) Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου

β) Προσυνταξιοδοτική παροχή

γ) Αναπηρικά επιδόματα του e-ΕΦΚΑ

δ) σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ.)

Εν τω μεταξύ, ορθάνοιχτο «παράθυρο» για νέες πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα πως η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα.

Δείτε τι απάντησε για το «Δώρο Πάσχα» o Σταϊκούρας

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας
Μενού