Ψηφιακή πληρωμή μέσω του e-Παράβολο για το τέλος χαρτοσήμου

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 391

Νέες κατηγορίες παραβόλων- για το τέλος χαρτοσήμου– εντάσσει στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-Παράβολο), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνεχίζοντας την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Τα τέλη χαρτοσήμου που εντάχθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο, είναι: τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων, αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων και τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

Η πληρωμή των παραπάνω τελών γίνεται μέσω του gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, ή μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή «Εφαρμογές / Πολίτες ή Επιχειρήσεις / e-Παράβολο».

Από τις 10/07/2023 τα παραπάνω τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο και δεν θα εξοφλούνται μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ.

aftodioikisi.gr

Μενού