ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 454

Ένας ανελέητος πόλεμος έχει ξεσπάσει κατά των μετρητών και η κυβέρνηση θεσπίζει μέτρα που θα περιορίσουν την χρήση τους μέχρι να επέλθει η οριστική «εξαφάνισή» τους.

Όταν αυτό συμβεί τότε το χρήμα θα έχει εξολοκλήρου ηλεκτρονική μορφή. Δηλαδή, θα είναι πλέον ένα λογισμικό

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό ενός λογισμικού; Αποκαλύπτεται άμεσα ποιος το χρησιμοποιεί, πότε, που και γιατί.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με μεγάλη ευκολία θα συγκεντρώνονται στις βάσεις πληροφοριών της κεντρικής εξουσίας.

Το προφίλ του κάθε πολίτη θα δημιουργείται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο.

Ο περιορισμός των μετρητών δεν έρχεται μόνος του στις ζωές όλων μας αλλά σε συνδυασμό με την ψηφιακή ταυτότητα.

Ο διάσημος Αμερικανός παραγωγός, Joe Rogan, προειδοποίησε πρόσφατα τους Αμερικανούς (και κατ’ επέκταση και τους Έλληνες) για αυτό που η ελίτ επιδιώκει να πετύχει, τον απόλυτο έλεγχο των δυτικών κοινωνιών, μέσω ενός συνδυασμού των ψηφιακών νομισμάτων και των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφόλι (όπως αυτές που θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2026), οι οποίες στο μέλλον μπορεί να συνδεθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς και με ένα συγκεκριμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης, που θα βασίζεται σε ένα point system «καλής συμπεριφοράς» όπως στην Κίνα

Στην Κίνα ως γνωστόν, ο κάθε πολίτης συγκεντρώνει βαθμούς «καλή συμπεριφοράς». Με λίγα λόγια αν είναι αρεστός στην εξουσία με αυτά που λέει και πράττει, παίρνει πιστοποίηση «καλού πολίτη» και άρα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και παροχές!

Εάν αντίθετα πέφτει κάτω από τη «βάση» στην βαθμολογία, δηλαδή δημιουργεί προβλήματα στην υπάρχουσα εξουσία, του κόβεται η πρόσβαση σε παροχές και γενικότερα σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα προάγει την ζωή του.

Και ένας τρόπος που αυτό επιτυγχάνεται είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση των μετρητών.

Άλλωστε ο βασικός εκπρόσωπος και θεωρητικός εκφραστής των ελίτ, ο πρόεδρος του WEF Kλάους Σβαμπ έχει δηλώσει λάτρης του κινεζικού μοντέλου διακυβέρνησης, που σημαίνει πως αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν σε όλο τον πλανήτη οι πολιτικοί «μαθητές» του.

Ο Joe Rogan είπε:

«Πως νιώθετε για τα ψηφιακά νομίσματα  της κυβέρνησης;

Νομίζω θα μας κάνουν με αυτά “κίνηση ματ”. Είναι τελειωμένο παιχνίδι!

Γιατί εάν το εφαρμόσουν αυτό σε μια κοινωνική πιστωτική βαθμολογία, εάν αποφασίσουν με κάποιο τρόπο ή άλλο, ότι  χρειάζεστε κάποιο σύστημα κοινωνικής πίστωσης προς όφελος της κοινωνίας και,  αναφέρουν συνοπτικά ξέρετε, ότι μπορούν να παρακολουθήσουν την συμπεριφορά σας, τα tweets σας και, όλα τα πράγματα, παίρνετε μια βαθμολογία.

Όλα βέβαια ήδη παρακολουθούνται. Απλά δεν μπορούν να σε ελέγξουν στον ίδιο βαθμό που θα ήθελαν και αυτό που θα ήθελαν να κάνουν είναι να σου αφαιρέσουν τα χρήματά σου και να μπορούν να σε κλείσουν μέσα…».

Σημειώνεται ότι όλως τυχαίος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως βασικό της σκοπό να περιορίσει την χρήση των μετρητών δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο περιορισμός και στο τέλος η κατάργηση των μετρητών σημαίνει κατάργηση της ελευθερίας. Δηλαδή, δεν θα μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι που θέλει εάν αυτό δεν έχει την έγκριση του ηλεκτρονικού «χρηματοδότη» και χωρίς να το γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Εντέχνως η κυβέρνηση πουλάει το «αφήγημα» ότι, «τι έχεις να κρύψεις» και δυστυχώς επειδή οι μάζες στερούνται εδώ και δεκαετίες κριτικής ικανότητας, το αποδέχονται.

Εάν τα χρήματα γίνουν εντελώς ηλεκτρονικά τότε θα μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη ημέρα το «point system» και να αφαιρούνται χρήματα σε όποιον δεν είναι «καλό παιδί».

Μη αρεστός δεν σημαίνει παραβατικός, αλλά οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφέρει απόψεις που δεν αρέσουν στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και αντιδρά σε αυτά που γίνονται για αυτόν χωρίς να ερωτηθεί.

Εάν υπάρχει ευρεία χρήση μετρητών αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Τώρα λοιπόν η κυβέρνηση έρχεται να φέρει νέα μέτρα κατά των μετρητών.

Ειδικότερα:

Βαριά ποινή για συναλλαγές με μετρητά άνω των 500 ευρώ: Το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο της αξίας της χρηματικής συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε.

10.000-500.000 ευρώ πρόστιμο για αγορές ακινήτων με μετρητά: Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ίσο με το 10% του τιμήματος που καταβλήθηκε με μετρητά και θα κυμαίνεται από 10.000 και μέχρι 500.000 ευρώ.

Επιδόματα: Η πλειοψηφία των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (επιδόματα τέκνων, επίδομα γέννησης, επιδόματα ανεργίας) θα λαμβάνει χώρα μέσω χρεωστικών καρτών!

Ηλεκτρονικές συναλλαγές για προϊόντα με φόρο κατανάλωσης θα γίνονται υποχρεωτικά:

Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων για προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρο κατανάλωσης και τέλος ταξινόμησης, θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ανεξαρτήτως ποσού!

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά το εγχώριο αλλά και το διεθνές εμπόριο (εισαγωγές – εξαγωγές).

Δεν περιλαμβάνει τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών ή μεταξύ ιδιωτών.

H κατάργηση των μετρητών θα φέρει την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής ζωής.

Η ιδιωτική ζωή είναι ο θεμέλιος λίθος αυτού που ονομάζουμε Δημοκρατία.

πηγή: Ο έλεγχος του χρήματος: Για ποιο λόγο περιορίζεται η χρήση των μετρητών μέχρι την οριστική «εξαφάνισή» τους – Pronews.gr

Μενού