ΕΦΚΑ: e-εξυπηρέτηση συνταξιούχων του Δημοσίου

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 5K

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης αιτήματος συνταξιοδότησης

«Παράθυρο» σε προσωποποιημένη πληροφόρηση για τους συνταξιούχους του Δημοσίου «ανοίγει» ο e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ).

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), και πλέον παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησής του σε κύριο φορέα του δημοσίου τομέα.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αφού προηγουμένως έχουν προβεί σε αυθεντικοποίηση με τη χρήση των κωδικών taxis, μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή: Ηλ. Υπηρεσίες -> Θεματική ενότητα: Δημόσιοι Υπάλληλοι & ΝΠΔΔ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> «Παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης κύριου φορέα».

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να μειωθούν οι επισκέψεις των υποψήφιων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα στις αρμόδιες υπηρεσίες και παράλληλα θα αυξηθεί ο ρυθμός εξυπηρέτησης τους.

Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ με ένα πλήθος από σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (107 στο σύνολο), έχει βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και, ειδικότερα, των ατόμων της τρίτης ηλικίας και των Ατόμων με Αναπηρίες.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «από την 1η μέρα που ανέλαβα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκα ότι θα εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινότητας και να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Μαζί με τον e-ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) εγκαινιάζουμε μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης στο δημόσιο τομέα. Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών».

πηγή: OT.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυξημένη η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου και τον Νοέμβριο
Προηγούμενο άρθρο
Χατζηδάκης: Δεν νοείται ελεύθερος επαγγελματίας να βγάζει λιγότερα από τον κατώτατο μισθό
Μενού