Youth pass: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 154

Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων.

Δικοιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του Youth Pass ανά έτος είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) ή το δέκατο ένατο (19ο) έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το εικοστό (20ό) έτος.

Παροχές του Προγράμματος Youth Pass;

Οι αιτούμενοι την οικονομική διευκόλυνση Youth Pass, οι οποίοι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο)  έτος της ηλικίας τους, λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150,00€ κατά το έτος υποβολής της αιτήσεως και, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επιπρόσθετα 150,00€ κατά το επόμενο έτος.

Οι αιτούμενοι την οικονομική διευκόλυνση Youth Pass, οι οποίοι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το δέκατο ένατο (19ο)  έτος της ηλικίας τους, λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150,00€ κατά το έτος υποβολής της αιτήσεως.

Επιχειρήσεις όπου μπορεί να αξιοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα Youth Pass;

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του Προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Αναλυτικά:

Κατηγορία εμπόρου (MCC)Περιγραφή δραστηριότητας
3000 έως 3350αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
3351 έως 3500ενοικίαση αυτοκινήτων
3501 έως 3999ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
4111μεταφορές
4112σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
4121υπηρεσίες ταξί
4131υπηρεσίες λεωφορείων
4411θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
4457ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
4511λοιπές αερομεταφορές
4582αεροδρόμια / αεροσταθμοί
4722ταξιδιωτικά πρακτορεία
4789λοιπές μεταφορές
5551ενοικίαση σκαφών
5561ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.
5815ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική
5942Βιβλιοπωλεία
7011λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
7032κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
7033κάμπινγκ
7512λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
7832σινεμά
7911αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
7922θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
7929ορχήστρες και μπάντες
7991εκθέσεις και τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
7997υπηρεσίες γυμναστηρίου
7999λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, ήτοι μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Περίοδος υποβολής αιτήσεων 2024

Από το ημερολογιακό έτος 2024 οι δυνητικά δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους (Η έναρξη της ειδικής εφαρμογής κάθε έτος δεν λαμβάνει χώρα εντός Σαββάτου, Κυριακής ή άλλης αργίας και μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα).

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Η πληρωμή των δικαιούχων για το επόμενο έτος λαμβάνει χώρα αυτοδίκαια, μετά από επανέλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, είναι να υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή εισερχόμενος με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/youthpass

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, απαιτείται να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή χρεωστική κάρτα δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο σε φυσικά καταστήματα με συσκευή που υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (μέσω πρωτοκόλλου NFC), όσο και σε e-shop για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Φυσικά, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Youth Pass μέσω ΚΕΠ.

Πηγή: voucher.gov.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Καθορισμός προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους πληγέντες του δυστυχήματος των Τεμπών για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024
Προηγούμενο άρθρο
Νέο σύστημα ελέγχων και κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα
Μενού