Πού είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή;

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία
Views: 515

Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν προκύψει ανησυχίες για ταξίδια σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης – ιδιαίτερα για όσους σχεδιάζουν να εισέλθουν σε κοντινές χώρες. Είναι λοιπόν ασφαλές να πάτε διακοπές στην Ανατολική Ευρώπη αυτή τη στιγμή; Γενικά, η απάντηση είναι ναι. Οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης παραμένουν ασφαλείς και το προγραμματισμένο ταξίδι σας είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι ορισμένοι έχουν εκφράσει ανησυχία για την είσοδο σε χώρες κοντά στη Ρωσία ή την Ουκρανία.

Όπως έχει σήμερα, ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί μόνο για τα ταξίδια στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία συγκεκριμένα, πράγμα που σημαίνει ότι κάνοντας διακοπές στις γειτονικές χώρες —όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία— που δέχονται κύματα προσφύγων, θα μπορούσατε να παρέχετε έσοδα από τον τουρισμό που χρειάζονται πολύ στις σωστές επιχειρήσεις.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Πολωνία;

Η Πολωνία είναι ανοιχτή στους επισκέπτες αυτή τη στιγμή, αλλά από τις 2 Μαρτίου 2022, οι περιοχές που απέχουν περίπου 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Λευκορωσίας σε τμήματα των Voivodeships Podlaskie και Lubelskie έχουν περιορισμένη πρόσβαση έως τις 30 Ιουνίου 2022. Είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε τον ιστότοπο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου απευθείας πριν κάνετε κράτηση ταξίδι.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Λευκορωσία;

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης [FCDO] συμβουλεύει επί του παρόντος να μην ταξιδεύουν στη Λευκορωσία, λόγω των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων που λαμβάνουν χώρα. Ο ιστότοπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει: «Υπάρχει κάποιος κίνδυνος να λάβει χώρα άμεση σύγκρουση εντός της Λευκορωσίας . Σε περίπτωση σύγκρουσης, η ικανότητά μας να προσφέρουμε προξενική βοήθεια θα είναι σοβαρά περιορισμένη».

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Ουγγαρία;

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει εκδώσει συμβουλευτική για την Ουγγαρία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψετε, αλλά δεν πρέπει να προσπαθήσετε να διασχίσετε τα σύνορα με την Ουκρανία.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Σλοβακία;

Η FCDO δεν έχει συμβουλεύσει να μην ταξιδέψετε στη Σλοβακία, αν και για άλλη μια φορά, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να διασχίσετε τα σύνορα στην Ουκρανία.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Μολδαβία;

Η FCDO συμβουλεύει μόνο να μην ταξιδεύουν στην Υπερδνειστερία, λόγω της εκτεταμένης στρατιωτικής δραστηριότητας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περιοχών κοντά σε ορισμένα σύνορα της Μολδαβίας. 

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Ρουμανία;

Το ταξίδι στη Ρουμανία παραμένει ασφαλές, αν και δεν πρέπει να προσπαθήσετε να περάσετε τα σύνορα με την Ουκρανία. 

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Γερμανία;

Η Γερμανία παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για να ταξιδέψετε και όλα τα ταξίδια που έχετε κάνει κράτηση είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε αλλού στην Ευρώπη;

Δημοφιλείς προορισμοί διακοπών, όπως η Ισπανία , η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και άλλοι θεωρούνται όλοι ασφαλείς για να ταξιδέψετε αυτή τη στιγμή, με ορισμένους μόνο κανονισμούς Covid να ισχύουν στα σύνορα. Όπως σας προτείνουμε πριν από οποιοδήποτε ταξίδι, θα πρέπει να ελέγξετε τον ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου και της τοπικής κυβέρνησης για να βρείτε τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές συμβουλές. Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και χρειάζεστε επείγουσα βοήθεια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, επικοινωνήστε με την πλησιέστερη βρετανική πρεσβεία, προξενείο ή ανώτερη επιτροπή .

Επίσης, είναι πάντα καλύτερο να κάνετε κράτηση για ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid , εάν αλλάξουν οι συνθήκες σας ενώ ταξιδεύετε. 

πηγή: cntraveller.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 4-8 Απριλίου
Προηγούμενο άρθρο
Βερολίνο – Συνέδριο για την Ενεργειακή Μετάβαση: «Κλειδί» οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Μενού