Άτοκα δάνεια σε φοιτητές με συγκεκριμένα κριτήρια

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 612

foithtewΗ ρύθμιση για τα άτοκα δάνεια σε φοιτητές περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, συγκεκριμένα, στο άρθρο 40 που σχετίζεται με «Θέματα Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία λόγω των κρίσιμων αλλαγών που επέφερε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, η σημαντική διάταξη για τα άτοκα δάνεια σε φοιτητές υποβαθμίστηκε.

Ο νόμος για το νέο Λύκειο αναφέρει για την εν λόγω ρύθμιση ότι :

στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από τα ιδρύματα στα οποία φοιτούν, από το ακαδημαϊκό έτος 2013- 2014, άτοκα δάνεια και οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους με κριτήριο την ατομική ή οικογενειακή τους κατάσταση και την επίδοσή τους στις σπουδές.

Αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη τόσο η απόδοση των φοιτητών που αιτούνται το δάνειο όσο και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δηλώνει η οικογένεια του ενδιαφερομένου ή ο ίδιος εφόσον εργάζεται.

Πάντως, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας προκειμένου να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες:

Για παράδειγμα, η έκταση του δανείου ή της οικονομικής ενίσχυσης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν τα ίδια τα ιδρύματα θα αποκτήσουν ρόλο δανειοδότη ή εάν θα κληθούν να συνάψουν συμφωνίες με τράπεζες που θα παρέχουν τα άτοκα δάνεια στους φοιτητές τους.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
8200 Προσλήψεις σε σχολεία αιτήσεις μέσα Οκτωβρίου
Προηγούμενο άρθρο
Χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις για υιοθέτηση τεχνολογιών πληροφορικής
Μενού