Κατασκήνωσεις ΟΑΕΔ 2014 πρόγραμμα για 40.000 παιδιά

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 342

kataskhnwseisΜε δελτίο τύπου το Υπουργείο Εργασίας κάνει γνωστό ότι περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογε­νειών θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014 σε ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένες παι­δικές κατασκηνώσεις με συνθήκες υψηλής ποιότητας διαμονής.

Πρόκειται για ένα ακόμη νέο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργα­σίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ειδι­κότερα, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κα­τασκηνώσεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετο­χής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοι­νωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισι­τηρίου (voucher) για τους δικαιούχους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχω­ρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο.
Ήδη από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισ­πραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά το μήνα Αύγουστο 2013.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης: «Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας. Για αυτό το λόγο, με το νόμο 4144/2013 διευρύναμε και ενισχύσαμε τις αρμοδιότητες κοινωνικής παρέμβασης του ΟΑΕΔ. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόσφατη αναβίωση του προγράμματος του «κοινωνικού τουρισμού». Σήμερα ξεκι­νούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2014, ειδι­κού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικο­νομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ενισχυτική Διδασκαλία 2013-2014 ξεκινά το πρόγραμμα
Προηγούμενο άρθρο
Πρόσληψη 41 ατόμων στον ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
Μενού