Επιδοτούμενη κατάρτιση σε θέματα εξαγωγών για 260 δικαιούχους στην Αττική

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 322

dietns-emprioΠροθεσμία ως τις 8 Νοεμβρίου 2013 θα έχουν όσοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες από την Αττική, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στον Τρίτο και τελευταίο Κύκλο της επιδοτούμενης Δράσης «Κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας: Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη»Οι εν δυνάμει δικαιούχοι που θα υποβάλλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους, θα καταρτιστούν από εξειδικευμένους συμβούλους εξαγωγών για 40 ώρες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας εξαγωγικής επιχείρησης, εργασίας σε Τμήματα Εξαγωγών υφιστάμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων ή την παροχή υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Η επιδοτούμενη Δράση «Κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας: Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη»», του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό», υλοποιείται η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Οι 260 δικαιούχοι της δράσεις είναι:

α) εργαζόμενοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με προσωπικό έως 250 άτομα),

β) αυτοαπασχολούμενοι και

γ) επιχειρηματίες,

Στοχεύει στην Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού, των ΜΜΕ και των Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας. Ειδικά για την Αττική, ο τρίτος και τελευταίος κύκλος των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει 260 δικαιούχους, για τους οποίους θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η Κατάρτιση θα έχει διάρκεια 40 ώρες και θα είναι επιδοτούμενη με €5 (μεικτά)/ώρα. Οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν, μεταξύ άλλων, σε θεματικές κατηγορίες όπως: Βήματα για να Εξάγω, Όροι Παράδοσης (INCOTERMS), Όροι Πληρωμής, Δίκτυα Διανομής, Τελωνειακά & Φορολογικά Θέματα, Ηλεκτρονικό Τελωνείο, Συσκευασία & Labeling προϊόντων, Τιμολογιακή Πολιτική, Εξαγωγικό Marketing & Εκπόνηση Έρευνας Αγοράς, Συμμετοχή σε Εμπορικές Εκθέσεις & Αποστολές, Διαπολιτισμική Επικοινωνία & Εξυπηρέτηση Διεθνών Πελατών, Υγιεινή & Ασφάλεια.

Για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση συμμετοχής (από το site του ΠΣΕ)

2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

3. Βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος

4. Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα

5. Πρόσφατη φωτογραφία

6. Υπεύθυνη Δήλωση ότι η επιχείρηση δεν απασχολεί προσωπικό άνω των 250 ατόμων

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής θα κατατίθενται ή θα αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (Κρατίνου 11, 105 52, Αθήνα), ως τις 8 Νοεμβρίου 2013.

Μενού