Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για την νεολαία με θέμα: “Οι νέοι μιλούν για μια «καλύτερη Ευρώπη»”

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 328

europaiko koinovoulioTο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποδεχθεί στο Στρασβούργο από το πρωί της Παρασκευής 9 Μαΐου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 11 Μαΐου 2014, 5.000 νέους και νέες 16 έως 30 χρονών από όλη την Ευρώπη, τα 28 κράτη μέλη και τις υποψήφιες χώρες για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία – EYE.
Όπως λέει και το σύνθημα, σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή ιδεών και προοπτικών σε θέματα που αφορούν τους νέους, την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων τρόπων και λύσεων σε κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον και τέλος, την εμπειρία μιας πλούσιας πολιτιστικής πολυμορφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της πραγματοποίησης ποικίλων πολιτιστικών δρώμενων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων με κοινό σύνθημα «ιδέες για μια καλύτερη Ευρώπη» σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ειδικότερα, οι δραστηριότητες θα επικεντρώνονται σε πέντε κύριες θεματικές ενότητες: ανεργία των νέων, ψηφιακή επανάσταση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βιώσιμη ανάπτυξη , ευρωπαϊκές αξίες.

Συνολικά, η τριήμερη εκδήλωση θα περιλάβει πολιτικές συζητήσεις και εργαστήρια,παιχνίδια ρόλων και εργαστήρια ιδεών, τo Yo!Festival (Χωριό Νέων και Φεστιβάλ), συναυλία και Φεστιβάλ Δρόμου οργανωμένο από την πόλη του Στρασβούργου την Παρασκευή το βράδυ.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον πιο κάτω ισότοπο: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θα επιστρέψει το δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους και ένστολους;
Προηγούμενο άρθρο
Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.Τι γίνεται σε ΔΕΚΟ, ιδιωτικό τομέα;
Μενού