Μετεγγραφές φοιτητών 2013 – Ολόκληρη η υπουργική απόφαση

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 273

imagesΔημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η η υπουργική απόφαση για τις μεττεγραφές φοιτητών.Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα / Εισαγωγική Κατεύθυνση ακαδημαϊκού έτους 2013−2014. Κατά τον αριθμητικό υπολογισμό των θέσεων με το 15% δεν γίνεται στρογγυλοποίηση.

Οι επιτυχόντες που κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα / Εισαγωγική Κατεύθυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους οποίους τεκμαίρεται το δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) καθώς και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), έχουν δυνατότητα να υποβάλουν σχετική αίτηση μεταφοράς μέσω ειδικής για τον σκοπό αυτό, ηλεκτρονικής εφαρμογής της Διεύθυνσης Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με Δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, ορίζεται η προθεσμία υποβολής της αίτησης μεταφοράς.

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να προβούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική υποβολή, πρέπει να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς της θέσης τους.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, οι αιτούντες συνδέονται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ειδικά δια− μορφωμένο πληροφοριακό σύστημα. Χρησιμοποιώντας τον 8−ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που έλαβε ο κάθε δικαιούχος σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, ο αιτών υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς της θέσης επιτυχίας του η οποία επέχει
και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Ο κάθε αιτών έχει δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης για μεταφορά θέσης, όπως δηλώνει υπεύθυνα σε αυτήν. Στην περίπτωση που βρεθούν περισσότερες από μία αιτήσεις, ο αιτών χάνει το δικαίωμα μεταφοράς θέσης και οι αιτήσεις του διαγράφονται από το πληροφοριακό σύστημα.

Για να κατεβασετε το ΦΕΚ πατήστε εδώ: φεκ

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
1 θέση για Φαρμακοποιό στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Προηγούμενο άρθρο
2 θέσεις στους “SOS Ιατρούς”
Μενού