ΥΠΕΞ: για 10 θέσεις εργασίας έγιναν 200 αιτήσεις

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 353

ypexΟλοκληρώνονται 4 διαγωνισμοί τον Δεκέμβριο. Στη μάχη των γραπτών διαγωνισμών του Δεκεμβρίου για προσλήψεις στο Δημόσιο ρίχνονται πρώτοι την ερχόμενη Τρίτη οι 200 υποψήφιοι για 10 θέσεις ακολούθων Τύπου.

Μέσα από γραπτές και προφορικές εξετάσεις γλωσσομάθειας και ειδικών μαθημάτων θα εξασφαλίσουν την πρόσληψή τους 285 πτυχιούχοι πανεπιστημίων

Οι γραπτές εξετάσεις διεξάγονται από τη Διπλωματική Ακαδημία στην οποία και θα φοιτήσουν οι επιτυχόντες.
Στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας θα αναρτηθούν τα ονόματα των υποψηφίων των οποίων οι αιτήσεις έγιναν δεκτές, αλλά και το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά και προφορικά σε έξι πρωτεύοντα μαθήματα (τρεις γλώσσες, ιστορία, διεθνές δίκαιο, οικονομία) και μόνο προφορικά σε δευτερεύοντα πιο εξειδικευμένα.

Εξετάσεις προβλέπονται υποχρεωτικά και στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά προαιρετικά σε επιπλέον ξένες γλώσσες. Ο μαραθώνιος θα κλείσει με συνέντευξη των υποψηφίων.

Σε δύο ακόμα Σχολές, αλλά και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί, το προκριματικό στάδιο των οποίων διεξήχθη τον Νοέμβριο.

Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα εισαχθούν 160 δόκιμοι πάρεδροι – πρωτοδικείων, εισηγητές Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου και εισαγγελείς.

Στο προκριματικό στάδιο συμμετείχαν 4.000 υποψήφιοι και αναμένουν τα αποτελέσματα για να δουν πόσοι θα περάσουν στο τελικό στάδιο, που αφορά προφορική εξέταση στην ίδια ύλη και γραπτή στις επιπλέον της υποχρεωτικής ξένης γλώσσας.

Στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης οι 200 πρώτοι στη βαθμολογία του προκριματικού σταδίου θα εξεταστούν σε επιπλέον μαθήματα για να επιλεγούν οι 100.

Τέλος, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από την προφορική εξέταση θα επιλεγούν οι 10 νέοι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
300 θέσεις εργασίας για φοροελεγκτές
Προηγούμενο άρθρο
Σεμινάρια και συμβουλευτική στην Ήπειρο για 105 νέους επιστήμονες
Μενού