Νεανική Επιχειρηματικότητα : Εκπαίδευση 50 νέων στην Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 369

dream teamΠενήντα νέοι και νέες από έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις θα βρίσκονται από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω στην ανάπτυξη ρεαλιστικών και στρατηγικών τοπικών σχεδίων δράσης για την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν σε διήμερο κλειστό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου, όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρουσιαστούν και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών (Έργον, Incrediblue, Σπείρα Γης, Αγρόκτημα Καμάρης, Drift leather, Yourse, oohmygod, Vamma del Sol).

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος My Generation At Work/ URBACT ΙΙ, στο οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εταίρος. Η Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πιλοτικών σχετικών δράσεων για το αντικείμενο, οι οποίες υποστηρίζονται άμεσα και διαδραστικά από την Ομάδα Τοπικής Υποστήριξης.

Αυτή η Ομάδα ιδρύθηκε για τους σκοπούς του προγράμματος, συντονίζεται από τη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και μέλη της είναι σχετικοί φορείς με το θέμα (ΣΕΒΕ, ΕΡΓΑΝΗ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Μονάδα Καινοτομίας, Mediterranean College, ΑΠΘ, Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Νέοι Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης, Creativity Platform, ΕΒΕΘ και νέοι).Πασχαλίδου, πρόεδρος της Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

«Ήδη, και μόνο με την ίδρυση της Ομάδας Τοπικής Απασχόλησης στα τέλη του 2012, βλέπουμε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις στον τομέα της νεανικής απασχόλησης.

Για πρώτη φορά οι σχετικοί φορείς αλληλεπιδρούν πέρα από τις προσωπικές τους γνωριμίες, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να συζητούν και συναποφασίζουν τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις μέθοδοι υλοποίησης της τοπικής πολιτικής για τη νεανική απασχόληση πέρα από μικροκοματισμούς και ιδία συμφέροντα» δήλωσε η Μαρία

Πηγή: e-dimosioi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Βρούτσης: Νέα προγράμματα εργασίας για 300.000 άνεργους
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε τι αλλάζει στην υποβολή δηλώσεων για τον ΦΠΑ
Μενού