Ημερίδα για το θεσμό της Μαθητείας από τον ΟΑΕΔ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 344

αρχείο λήψης (5)Ημερίδα με θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας ως μέσο επίτευξης του ευρωπαϊκού στόχου της Εγγύησης για τη Νεολαία: Ο ρόλος και το πλαίσιο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων» διοργανώνεται από τον ΟΑΕΔ στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επί του θέματος θα τοποθετηθούν αρμόδιοι Υπουργοί, ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και πρόεδροι ή εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από στελέχη του ΟΑΕΔ και κοινωνικών εταίρων της χώρας, καθώς και από εκπροσώπους Δημόσιων Φορέων άλλων ευρωπαϊκών κρατών – μελών της Ε.Ε., θέσεις και προτάσεις επί των υφιστάμενων θεσμών Μαθητείας με στόχο την περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση της νεολαίας στην προσπάθεια εισόδου στην αγορά εργασίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σημαντικά εργαστήρια («workshops») για το «ρόλο των εμπλεκόμενων φορέων στην υλοποίηση των προγραμμάτων Μαθητείας» καθώς και για τις «Προϋποθέσεις βελτίωσης της ποιότητας και την αύξηση των θέσεων Μαθητείας στις επιχειρήσεις».

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας του ΟΑΕΔ για το θεσμό της Μαθητείας, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα γίνει γνωστό την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου του 2014.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΝΕΡΙΤ – Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων υποψηφίων στην προκήρυξη 1Κ/2014
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας για το κάστρο της Μονεβασιάς
Μενού