Ημερίδα στο ΑΠΘ για την Ευρωπαϊκή Χάρτα για τους Ερευνητές

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 282

seminario_okt._kos_7Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για τους Ερευνητές και ο Κώδικας Δεοντολογίας για την Πρόσληψη των Ερευνητών θα βρεθούν στο επίκεντρο Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Στην εκδήλωση, με τίτλο «EURAXESS Roadshow», εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την κινητικότητα των ερευνητών, την ανάπτυξη της καριέρας τους και το ρόλο των στρατηγικών ανθρωπίνων πόρων για τους ερευνητές και τους οργανισμούς. Θα παρουσιαστούν η Ευρωπαϊκή Χάρτα και ο Κώδικας, ο μηχανισμός εφαρμογής τους, η στρατηγική ανθρώπινων πόρων για τους ερευνητές και η σχετική εμπειρία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αμέσως μετά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, και ώρα 13.30, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου EURAXESS και διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο Ελληνικός Σύλλογος Υποτρόφων Marie Curie, η Πρωτοβουλία της ΕΕ «Voice of the Researchers» και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το «EURAXESS Roadshow» πραγματοποιεί επισκέψεις σε συνολικά 29 πόλεις σε 22 χώρες της Ευρώπης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ερευνητών και των οργανισμών. Σε αυτό το πλαίσιο, το Roadshow επισκέπτεται την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, στις 31 Μαρτίου 2014.

Πηγή: thestival.gr

Μενού