Τι θα ισχύει με την αναγνώριση πτυχίων από κολέγια

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 296

αρχείο λήψης (3)Προ των πυλών είναι η επίσημη, πλέον, εξίσωση των πτυχίων που παρέχονται μέσω των κολεγίων και συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα δημόσια πανεπιστήμια.  Αυτό αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας  και έρχεται να πλήξει τις σχολές που έχουν επαγγελματική κατοχύρωση με το πτυχίο τους, όπως το πολυτεχνείο, την ιατρική, την νομική κ.λ.π.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχει ήδη υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία εξετάσεων στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και βρίσκεται στο στάδιο δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ούτως ή άλλως, με την υποπαράγραφο ΙΓ12 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, ορίζεται ότι η ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος του πολιτικού μηχανικού, αρχιτέκτονα μηχανικού και τοπογράφου μηχανικού επιτρέπεται στους κατόχους διπλώματος της ανώτατης εκπαίδευσης. Η αλλαγή αυτή επιτρέπει και στους κατόχους των ΤΕΙ να ασκούν το επάγγελμα των πιο πάνω κλάδων των μηχανικών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, «ως προς τη δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, η σχετική ρύθμιση έχει αρχίσει να εφαρμόζεται κανονικά και παρατηρείται μία αναμενόμενη μαζικότητα συμμετοχής στη διαδικασία, καθόσον αφορά εν δυνάμει όλους τους αποφοίτους κολεγίων στην Ελλάδα».

Πηγή: alfavita.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη διαγωνισμού δικαστικών επιμελητών 2014
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα μαθητείας του ΟΑΕΔ για 12.000 μαθητές
Μενού