Πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως από το E-Learning του ΕΚΠΑ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 269

images (10)To 5μηνο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο ‘’Διαχείριση της Σχολικής Τάξης’’ προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για πρώτη φορά από το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στελέχη εκπαίδευσης  με σκοπό να το αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθώς και σε φοιτητές και πτυχιούχους τμημάτων που οδηγούνται στο εκπαιδευτικό επάγγελμα (Φιλοσοφικές Σχολές, Σχολές Κοινωνικών Σπουδών, Σχολές Θετικών Επιστημών κ.ά.).

Οι απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε συνδυασμό με τις οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές έχουν γίνει πολυσύνθετες. Οι εκπαιδευτικοί όσο κι αν διαθέτουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα συχνά νιώθουν ότι δεν είναι επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί στο έργο τους. Αναμφισβήτητα, η επιτυχία του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ικανότητά τους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την τάξη τους.

Ο σκοπός του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικειμένου είναι διττός: από τη μία, ο εντοπισμός των παραγόντων και των φαινομένων που δυσχεραίνουν το έργο του εκπαιδευτικού και από την άλλη η ανάδειξη σύγχρονων και αποτελεσματικών τρόπων οργάνωσης και διαχείρισης της Σχολικής Τάξης.

Κατά την εξέλιξη του προγράμματος αναλύονται σύγχρονες καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας, οι οποίες εμπλέκουν ενεργητικά τον μαθητή στη μαθησιακή διαδικασία και αποβλέπουν στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική βελτίωση όλων των μαθητών αξιοποιώντας τις διαφορές τους. Επίσης, αναλύονται οι μορφές και τα είδη αξιολόγησης της μάθησης του μαθητή και γίνεται μια αποτίμηση της αξίας της για την εκπαίδευση εν γένει. Τέλος, προτείνονται μέθοδοι και τεχνικές ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων ζωής, η οποία επιτρέπει στα άτομα να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις και προκλήσεις της καθημερινής ζωής και εξασφαλίζουν την υγεία, την ευεξία και την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου κάνοντας κλικ εδώ.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία  στα τηλέφωνα 210.36.89.354 και 210.36.89.381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση : elearn-secretariat@elke.uoa.gr.

 

Πηγή:  proson.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην εταιρεία Orthostatical
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ
Μενού