Ημέρα μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις 18 Μαΐου

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 303

images (1)Με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν» και τιμώμενο το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, γιορτάζεται στις 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Την ημέρα εκείνη τα μουσεία σε όλη την επικράτεια θα ανοίξουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα έως τις 18 Ιουνίου 2014 σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Με θέμα «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν» και τιμώμενο το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του, γιορτάζεται στις 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Την ημέρα εκείνη τα μουσεία σε όλη την επικράτεια θα ανοίξουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα έως τις 18 Ιουνίου 2014 σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα

 Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις στη μόνιμη έκθεση οι οποίες εστιάζουν στη συνεργασία των μουσείων για την κινητικότητα των συλλογών (16:00-18:00), καθώς και ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις «Ομιλούσες εικόνες: Η διάδοση του θρησκευτικού πίνακα στη Ρωσία και στα Βαλκάνια, 16ος- 19ος αιώνας» (17:30-18:30) και «Εκτός ναού… Θησαυρός του 11ου αιώνα από το Μουσείο του Cluny» (18:30-19:30). Τέλος, θα ακολουθήσει γιορτή με μουσική εκδήλωση.

Πηγή: amna.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
30 προσλήψεις στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ)
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα ανεργίας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε! Απαντήσεις στα ερωτήματά σας
Μενού