Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 594

6191Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας (Ενότητα Α και Β)» κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2014.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε θέματα θεωρίας και ορθής βιομηχανικής πρακτικής έτσι ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα προβλήματα-ελαττώματα (παθήσεις) έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες στο τελικό προϊόν. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν επαρκή πρακτική εξάσκηση παρασκευάζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, θα εκπαιδευτούν κυρίως στην τεχνολογία παρασκευής λευκών τυριών άλμης (φέτα και τελεμές), τυριών τυρογάλακτος (μυζήθρα, ανθότυρος και μανούρι), κασεριού, γραβιέρας, κεφαλοτυριού και παραδοσιακού γιαουρτιού.

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν καθηγητές και επιστημονικοί συνεργάτες του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται σε δυο κύκλους: Ενότητα Α και Β. Για την παρακολούθηση της Ενότητας Β είναι υποχρεωτική η επιτυχής και ολοκληρωμένη παρακολούθηση της ενότητας Α ή πιστοποίηση επαρκών γνώσεων στην τεχνολογία προϊόντων γάλακτος. Η συμμετοχή για την ενότητα Α αντιστοιχεί στο 1/3 των διδάκτρων ενώ για την Ενότητα Β ανέρχεται στα 2/3 των διδάκτρων. Βεβαίωση συμμετοχής θα δίνεται για την παρακολούθηση της κάθε ενότητας. Πιστοποιητικό επιμόρφωσης/κατάρτισης θα χορηγείται σε όσους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν και τις δύο ενότητες και επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα της κάθε ενότητας θα το βρείτε εδώ (Ενότητα Α – Ενότητα Β).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων. Επίσης, τα σεμινάρια απευθύνονται σε τυροκόμους που θα ήθελαν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στη τυροκομία έτσι ώστε να περιορίσουν τυχόν ελαττώματα στο τελικό προϊόν καθώς επίσης να παρασκευάσουν νέα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι υποψήφιοι για να συμμετέχουν στο προτεινόμενο πρόγραμμα, θα επιλεγούν από επιστημονική επιτροπή από μέλη ΔΕΠ του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων. Αν κριθεί απαραίτητο, κατά περίπτωση, μπορεί να διεξαχθεί προσωπική συνέντευξη.

Στους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα, θα χορηγηθούν:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής

(β) Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 02/06/2014 έως 15/09/2014 και μόνον ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την αίτηση θα την βρείτε εδώ:

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο αγρόκτημα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθησή του από εργαζόμενους, θα πραγματοποιούνται τις καθημερινές μέρες σε απογευματινές ώρες καθώς και το Σάββατο. Οι ώρες θα κανονιστούν ύστερα από συνεννόηση με τους εκπαιδευομένους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πλήρης παρακολούθησης.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 750 ευρώ και περιλαμβάνει τα μαθήματα, έντυπο υλικό σχετικό με τις παρουσιάσεις (σημειώσεις και Βιβλίο Τυροκομίας). Παρέχονται εκπτώσεις σε ομαδικές συμμετοχές και η δυνατότητα τμηματικής πληρωμής της Ενότητας Β μέσω 2 δόσεων:

Ενότητα Α 250 ευρώ μέχρι την 19 Σεπτεμβρίου 2014
Πρώτη δόση Ενότητας Β 250 ευρώ μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2014
Δεύτερη δόση Ενότητας Β 250 ευρώ μέχρι την 28 Νοεμβρίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος, κ. Πασχαλούδη Νίκο (email: paschal@agro.auth.gr), τηλέφωνο επικοινωνίας 2310991659, FAX 2310991632 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή: newsedu.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
7 προσλήψεις στο Δήμο Καστοριάς
Προηγούμενο άρθρο
Αύξηση μισθού με μείωση των εισφορών για 1.700.000 εργαζόμενους
Μενού